skiing slide2

Skidåkning i fjällen

Att åka skidor i fjällen är en fantastisk friluftsaktivitet som man kan göra med släkt och vänner. Faktum är att hela familjen kan vara med på detta om man väljer att åka längdskidor, det krävs inte någon större teknik för att man ska lära sig detta och de allra flesta förstår hur man tar sig framåt väldigt snabbt. Därför är detta en bra och rolig aktivitet när man vill umgås med familjen och få i sig frisk luft och lite d-vitamin under de kalla vinterdagarna. Det krävs dock att man är förberedd, om man väljer ett mer utmanande spår bör man se till att alla som deltar har fysiken för att klara av det. Du behöver även vara beredd på en nödsituation.

När man befinner sig utomhus i vinterkylan är det viktigt att man kan få hjälp snabbt när det behövs. Därför ska du alltid ha med dig en mobiltelefon på sådana äventyr och du behöver även ha med dig förnödenheter, varm choklad, varmt kaffe och smörgåsar är bra och lämplig proviant som inte väger allt för mycket. Frukt ger dig energi och en kexchoklad ger dig kolhydrater. Förbered dig genom att klä dig i lämpliga kläder som håller kylan ute och se till att ni är i rörelse större delen av tiden. Ha hellre med för mycket proviant än för litet. Man behöver inte ge sig ut på utmanande skidspår i fjällen för att få åka skidor. Det finns många fina skidleder idag.

Att åka skidor i fjällen är dock en fantastisk upplevelse där du verkligen kommer att få känna dig ett med naturen, du kommer även att känna dig ödmjuk för hur liten du är i den stora världen. Det är dock viktigt att man är förberedd på alla typer av scenarion när man gör detta. Säkerhet först.